Bedste Telt til 4 Personer – 2023

Det kan være svært at få et overblik over de mange telte til 4 personer, der findes på markedet. Der er meget at tage højde for, som f.eks. vandsøjletryk, opstillingstid og antal soverum. Man kan nemt komme til at overse en vigtig detalje. 

Vi har udvalgt fire kvalitetstelte til 4 personer, og gennemgår funktioner, design og andre vigtige detaljer i denne guide, så du kan vælge det helt rette 4-personer telt til dine behov. Det gælder teltene Mil-Tec Tipi-Pyramidetelt, Nakano Familietelt, Lome Automatic og Grand Canyon Robson. 

Specifikationsoversigt af Mil-Tex Tipi-Pyramidetelt, Nakano familietelt, Lome Automatic og Grand Cannyon Robson

Mil-Tec Tipi- PyramideteltNakano FamilieteltLome AutomaticGrand Canyon Robson
Sovepladser444-54
Antal soverum12-311
Vandsøjletryk (ydre)1.000 mm2.000 mm2.000 mmmin. 3.000 mm
Vandsøjletryk (underlag)3.000 mm4.000 mm
Størrelse (opslået)290 x 270 x 225 cm450 x 220 x 185 cm 260 x 190 x 120 cm170 x 420 x 290 cm
Størrelse (sammenfoldet)64 x 16 x 16 cmikke oplystIkke oplyst23 x 66 cm
Højeste punkt225 cm185 cm120 cm170 cm
Overdækket indgangNejJaNejJa
Vægt4,5 kg8,7 kg3,12 kg6,8 kg
OpstillingstidIkke oplystIkke oplyst5-10 sekunderikke oplyst
MyggenetIntegreretIkke oplystIntegreretIntegreret
Vinduer4 stk.0 stk. 2 stk. 1 stk. 

Mil-Tec Tipi-Pyramidetelt Priser

Mil-Tec - 4-personers Pyramide Telt
5

Nanako Familietelt Priser

Vi kunne desværre ikke finde nogle butikker med dette produkt.

Lome Automatic Priser

Lome Automatic - Telt - 4-5 personer - Grå/Rød
4.5

Grand Canyon Robson Priser

Grand Canyon Robson 4 Pers Blå
Grand Canyon Robson 4 Tent
5
Grand Canyon Robson 4 Pers Telt Blå
4.5
Telt

Anmeldelse af Mil-Tec Tipi-Pyramidetelt

Tyske Mil-Tec er kendt for sine kvalitetsprodukter, som er så gode, at de også bliver brugt professionelt i det militære embede. Med et 4-personer telt fra Mil-Tec får du altså kvalitet og holdbare materialer, som du kan få glæde af i mange år. 

Funktioner

Tipiteltet er lavet af polyester, så det beskytter godt mod regn og vind. Underlaget er meget solidt, så der hverken kommer fugt eller snavs op fra bunden. Derudover sørger forhøjningen i bunden for, at teltet ikke bliver oversvømmet, hvis der forekommer meget vand. 

Design

Mil-Tec-teltet er designet som et klassisk tipitelt med en forhøjning langs bunden. Der er højt til loftet, men på grund af pyramideformen, varierer ståhøjden i teltet. Den opstilles med en enkelt stålsøjle, som står i midten af teltet. Der er ét fælles soverum, som kan rumme 4 personer. Det er armygrønt, og du kan nemt komme ind og ud af teltet via den store åbning foran. Der kan åbnes fire vinduer, som har integreret myggenet. 

Fordele og ulemper ved Mil-Tec Tipi-Pyramidetelt

FordeleUlemper
Højt til loftet
Slidstærkt
Integreret myggenet
Ikke samme højde gennem hele teltet
Et enkelt soverum
Design er mere praktisk end kønt

Mil-Tec Tipi-Pyramidetelt Priser

Mil-Tec - 4-personers Pyramide Telt
5

Anmeldelse af Nakano Familietelt 

Skal familien afsted på campingferie, kan Nakano Familietelt til 4 personer være et rigtigt godt bud. Med to soverum og et opholdsrum er teltet optimalt til at rumme en familie, hvor nogle måske går i seng på forskellige tidspunkter, men stadig gerne vil opholde sig indendørs om aftenen uden at forstyrre hinanden. 

Funktioner

Med sin praktiske overdækkede indgang til opholdsrummet, giver Nanako Familietelt til 4 personer mulighed for at holde teltet rent og tørt, selv hvis det skulle regne under din ferie. Nakano Familietelt kommer også med et oversejl, som er med til at holde vind, regn og snavs væk fra teltet. Flere rum kræver også mere udstyr til opsætning, og teltet her er derfor en smule tungere end de andre anmeldte telte, da det vejer 8,7 kg. 

Design

Nanako Familietelt er designet i en flot, blå farve og er meget rummelig. Fordi du kan lyne oversejlet op og opstille det på to stålsøjler, får du en stor åben indgang, som er nem at komme ind og ud af. Der er ikke indbygget myggenet. 

Teltet er formet som et iglotelt, hvilket også giver god plads inde i teltet, fordi siderne er nogenlunde ens i højde. Der er ingen vinduer i teltet, men der er små kighuller, som sørger for fin ventilation gennem 4-personer teltet. 

Fordele og ulemper ved Nakano Familietelt 

FordeleUlemper
Flere soverum/opholdsrum
Overdækket indgang
God til familier
Det tungeste af de anmeldte telte (8,7 kg)
Myggenet ikke integreretIngen vinduer

Nanako Familietelt Priser

Vi kunne desværre ikke finde nogle butikker med dette produkt.

Anmeldelse af Lome Automatic Pop up-telt 

Hvis du er på udkig efter et nemt og praktisk telt, som ikke kræver lang tid at opstille, så er Lome Automatic pop up-teltet måske det rette telt for dig. Det store soverum og hurtige opsætning gør det ideelt som f.eks. festivaltelt eller som et telt, der hurtigt kan slås op i haven eller ved stranden. 

Funktioner

Pop up-teltet til 4 personer har den grundlæggende, geniale funktion, at det selv popper op. Altså skal du ikke bøvle med teltpløkker, stålstænger og lignende. Du skal bare tage Lome Automatic ud af den medfølgende lille, runde taske, og så slår det sig selv op. 

Da en af teltets vigtigste funktioner er, at det skal være nemt at opstille, er der ikke oversejl. Det betyder, at selvom teltet kan modstå regn, skal du ikke gå ud fra, at det kan holde tørt under en slem regnbyge. Som udgangspunkt kan det holde til støvregn. 

Design

Lome Automatic er designet som et iglotelt, og derfor får du meget rummelighed inde i teltet, da siderne er nogenlunde ens i højden. Teltet er sort og gråt med røde detaljer. Der kan lynes ned i siderne, så der bliver skabt to store vinduer, som har integreret myggenet. Højeste punkt i teltet er dog kun 120 cm, så voksne kan ikke stå oprejst i teltet. 

Fordele og ulemper ved Lome Automatic Pop up-telt 

FordeleUlemper
Hurtig og nem opstilling
To vinduerIntegreret myggenet
Ikke fuld ståhøjde
Teltet er i enkeltlag
Kan ‘kun’ klare støvregn

Lome Automatic Priser

Lome Automatic - Telt - 4-5 personer - Grå/Rød
4.5

Anmeldelse af Grand Canyon Robson

Grand Canyon Robson 4 tent er det fjerde telt til 4 personer, vi skal kigge på. Med superlækre detaljer og kvalitetsbevidste materialer, har dette telt vundet bedst i test i 2023. 

Funktioner

Det praktiske 4-personer telt har en stor åbning, som fungerer som en overdækket indgang, med vandtæt underlag, hvor du kan opbevare sko, rygsække og anden oppakning. Der er et vindue i soverummet, med integreret myggenet. Dog dækker oversejlet for udsigten, når det er lagt henover. Men det giver mulighed for at få god ventilation i teltet. 

Konstruktionen i teltet gør, at du kan opstille det i én arbejdsgang, hvilket er meget praktisk i eksempelvis regnvejr, så inderteltet ikke bliver vådt. Oversejlet er lavet af polyester, og bagsiden er forsynet med en kraftig PU-belægning, så det er vandtæt. Teltet vejer 6,8 kg. 

Design

Grand Canyon Robson er designet som et klassisk tunneltelt med to store buer for hver ende af teltet. Der er ét stort soverum, hvor der er plads til 4 personer. Med den flotte turkise farve, står teltet også ud af mængden. 

Fordele og ulemper ved Grand Canyon Robson

FordeleUlemper
Nem opstilling
Stor, overdækket indgang
Vandtæt bagside
Oversejl dækker for vindue
Kun et vindueI den tunge ende (6,8 kg) ift. de andre anmeldte telte

Grand Canyon Robson Priser

Grand Canyon Robson 4 Pers Blå
Grand Canyon Robson 4 Tent
5
Grand Canyon Robson 4 Pers Telt Blå
4.5
Telt

Køb telt til 4 personer og nyd friheden

Med et campingtelt kan du nemt og billigt tage på ferie. Der er nærmest uendeligt mange muligheder for at tage på eventyr, når du har det rette udstyr, som eksempelvis det helt rigtige 4-personer telt. 

Du kan tage på campingferie herhjemme om sommeren med familien, tage til fede festivaler rundt i Danmark, eller bevæge dig uden for landets grænser. Måske skal dit næste outdoor-eventyr til helt nye højder med fx telttur til Sydeuropa, fjeldene nordpå eller de hyggelige Alper.  

Sammenligning af de anmeldte telte

Vil du gerne have mulighed for at dele familien eller vennegruppen lidt op, kan det være, du skal vælge Nakano Familietelt, som har flere opholds- og soverum. Vil du gerne have mulighed for at sidde udenfor eller opbevare dine ting udenfor, selvom det regner, bør du overveje Grand Canyon Robson, som har meget optimale udendørs faciliteter. 

Hvis du skal afsted i længere tid, kan det være rart at kunne stå oprejst inde i teltet. Her skal du gå efter Mil-Tec Tipi-Pyramidetelt, Nakano Familietelt eller Grand Canyon Robson. 

Og endelig, hvis du skal have et kvalitetstelt, som er nemt at tage med og hurtigt at slå op, så kan du gå efter det praktiske Lome Automatic 4-personer telt. 

Mil-Tec Tipi-Pyramidetelt kan blandt andet købes hos Backpackerlife.dk, Nakano Familietelt kan købes hos Harald Nyborg, Lome Automatic kan købes hos cykelpartner.dk og Grand Canyon Robson finder du hos friliv.dk. 

Similar Posts